Τριαντάφυλλος – Φίλης Κόκκινος

qode interactive strata
Διδακτικό Προσωπικό Π.Μ.Σ.

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΠΑΔΑ

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

fkokkinos@uniwa.gr

Διεύθυνση Γραφείου

Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα

Ο Δρ. Τριαντάφυλλος-Φίλης Κόκκινος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο «Στατική Τρισδιάστατη Ανάλυση Σύνθετων Φορέων με Μεθόδους της Υπολογιστικής Μηχανικής». Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master of Science in Civil Engineering του Department of Civil Engineering του West Virginia University και διδακτορικού διπλώματος Doctor of Philosophy in Engineering Mechanics από το Department of Engineering Science and Mechanics του Virginia Polytechnic Institute and State University (Virginia Tech).

Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μηχανικής του Τομέα Α’, Δομοστατικών Έργων, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος και μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Department of Mechanical Engineering του Texas A&M University, καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και διδάσκει έως σήμερα στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης των Αξιωματικών του Μηχανικού (Σ.Τ.Ε.Α.ΜΧ.) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στην περιοχή της διδιάστατης και τρισδιάστατης ελαστικότητας, των σύνθετων υλικών, των λεπτών και παχέων πλακών, των πολυστρωματικών μέσων, της επιρροής της τοιχοποιίας στην ακαμψία πλαισίων και κτιρίων με αμφίπλευρη ή μονόπλευρη επαφή της τοιχοποιίας, της αλληλεπίδρασης εδάφους κατασκευής υπό δυναμική και σεισμική φόρτιση. Αναπτύσσει και εφαρμόζει υπολογιστικές μεθόδους σε προβλήματα της εφαρμοσμένης μηχανικής, όπως τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, τη μέθοδο των συνοριακών στοιχείων, μεθόδους συνοριακών ολοκληρωτικών εξισώσεων, ενεργειακές μεθόδους, πρωτότυπες υβριδικές μεθόδους βασισμένες σε συνδυασμό των πεπερασμένων και των συνοριακών στοιχείων, καθώς και μεθόδους, οι οποίες δεν απαιτούν διακριτοποίηση στο εσωτερικό του φορέα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική και έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε δύο από αυτά (ΑΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ-HydELFS). Το δημοσιευμένο επιστημονικό έργο του περιλαμβάνει 24 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και συλλογικούς τόμους. Έχει βραβευθεί για το διδακτικό του έργο και την προσφορά του στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Department of Mechanical Engineering του Texas A&M University αποσπώντας στις αξιολογήσεις των φοιτητών επί σειρά ετών την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στους 3000 διδάσκοντες του πανεπιστημίου και έχει διακριθεί για το έργο του με αναφορά κατόπιν επιλογής και κρίσης στο Who is Who in Science and Engineering” (Millennium Edition).

Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων, όπως: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), Ελληνική Εταιρία Υπολογιστικής Μηχανικής (ΕΛΕΤΥΜ), Ελληνική Εταιρία Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής (ΕΕΘΕΜ), Ελληνική Εταιρία Πειραματικής Μηχανικής των Υλικών (ΕΕΠΜΥ), U.S. Association for Computational Mechanics (USACM), International Society for Boundary Elements (ISBE), American Society for Engineering Education (ASEE).